VRIJ VAN MENSTRUATIEPIJN MET HOMEOPATHIE

Menstruatiepijn kan een maandelijkse kwelling zijn voor vrouwen. Ik spreek uit ervaring.

Als jong meisje had ik er al last van. Twee dagen per maand verging ik van de buikpijn. En niet zomaar buikpijn. Nee, enorme krampen die doortrokken tot in mijn rug en benen. Mijn moeder begreep het gelukkig en gedurende die dagen hoefde ik dan niet naar school. Hoewel mijn moeder een fervent aanhangster was van homeopathische zelfzorgmiddelen was het haar nog niet gelukt om voor deze hevige krampen een afdoend middeltje te vinden. En omdat ze me toch snel wilde helpen kreeg ik iedere maand een paar tabletten ‘Dysmalgin’.  Het hielp, dat zeker!  Het zat in kleine ronde buisjes en mijn moeder zorgde altijd dat ze een voorraadje in huis had. Misschien was het rotzooi, maar ik was vrij van menstruatiepijn!

Knipsel

Als ik destijds naar een klassiek homeopaat was geweest dan had ik de Dysmalgin waarschijnlijk niet meer hoeven gebruiken. Want menstruatiepijn is met homeopathie nou eenmaal vrij snel en gemakkelijk te verhelpen. Zonder nare bijwerkingen!

Jonge meisjes aan de pil
In mijn praktijk valt het me op dat veel meisjes al op 12 of 13 jarige leeftijd ‘aan de pil’ gaan. Niet omdat ze sexueel actief zijn. Nee, omdat ze menstruatieklachten hebben. Zoals pijn, onregelmatigheid en hevige bloedingen. Ze komen dan ook meestal niet voor menstruatieproblemen, want die zijn immers kunstmatig onderdrukt? Ze komen met andere klachten en zoals altijd komt de menstruatie en eventueel medicijngebruik aan de orde tijdens het gesprek.  Alsof het de normaalste zaak van de wereld is wordt mij dan verteld dat ze ‘alleen maar’ de pil gebruiken!

Waarom?
Ik begrijp niet wat huisartsen bezielt om meisjes op deze leeftijd al de anticonceptiepil voor te schrijven! De hele hormonale ontwikkeling wordt hiermee verstoord! En natuurlijk, iedere huisarts wil een meisje van de pijn of van ernstige bloedingen af helpen.
Maar mag een jong lichaam ook de tijd hebben om in balans te komen? En moet het die tijd zelfs niet krijgen? Want wat zijn de effecten op lange termijn van het vroegtijdig beginnen met de pil? Google er maar op…er is genoeg over te vinden.
En het wordt meisjes ook erg gemakkelijk gemaakt om de pil ‘door te slikken’ als de ‘pilvrije’ periode bijvoorbeeld net in een vakantie valt.

Ingrijpen in, of gebruik maken van de natuur?
We blijven maar ingrijpen in de natuur en haar natuurlijke processen.
Maar als we nou eens gebruik zouden maken van die natuur? Niet door een grof ingrijpen, maar door een wijze samenwerking? Zouden we dan (op lange termijn) niet veel beter af zijn?
Voor mij is het antwoord uiteraard een volmondig: “JA”

Wat kan een homeopaat voor je betekenen?
Een homeopaat gaat op zoek naar een natuurlijke oplossing voor de menstruatieklachten. Na een lang gesprek, van minstens een uur vormt zij zich een beeld van de patiënte die zij voor zich heeft en schrijft haar een middel voor dat past bij haar klachtenbeeld. Niet alleen de fysieke klachten worden in de diagnose meegenomen maar ook de mentaal-emotionele staat van de patiënte. Met andere woorden, wat is deze patiente met menstruatieklachten voor type mens? Hoe uiten haar klachten zich? Wat doet zij als zij pijn heeft? Verbetert een warme kruik? Of massage? Wil zij gezelschap? Getroost worden? Of is ze liever helemaal alleen? Straalt de pijn ergens naar uit? Waar naar toe dan? Etc. etc.

Na dit gesprek is de homeopaat in veel gevallen in staat om een passend middel voor te schrijven dat een einde maakt aan al deze nare klachten, zodat het meisje of de vrouw haar menstruatie kan ervaren als een maandelijkse uiting van ‘vrouw-zijn’ zonder pijn!

Ben je, of ken je iemand met menstruatieklachten? En wil je een natuurlijke en effectieve oplossing voor deze klachten? Klik dan hier voor het maken van een afspraak of deel deze blogpost met anderen.

Misschien tot ziens!!