Veel vrouwen hebben er last van. Blaasontsteking na de sex. Ook wel ‘Honeymoon-blaasontsteking’ genoemd.

Deze term stamt natuurlijk uit de tijd dat sex voor het huwelijk ‘not done’ was en de vrouw nog ‘maagdelijk’. En dan komt daar ineens, tijdens de huwelijksnacht, een ‘indringer’ die druk en ongemak op de plasbuis veroorzaakt en natuurlijk de nodige bacteriën verspreidt. Gelukkig raakt het lichaam van de vrouw hier na verloop van tijd aan gewend en zullen de blaasontstekingen na de sex niet meer voorkomen maar bij een aantal vrouwen treedt die gewenning echter niet op. Zij worden dus steeds opnieuw geconfronteerd met de nare effecten van iets wat eigenlijk gewoon fijn en natuurlijk hoort te zijn.

Wat is nu precies Honeymoon-blaasontsteking?

Daarover kun je alles lezen in dit artikelHet is dus niet zozeer een ontsteking van de blaas zelf maar van de plasbuis. Er zijn diverse maatregelen die je kunt nemen om deze vorm van blaasontsteking zoveel mogelijk te voorkomen maar helaas, ook het nemen van deze maatregelen is bij veel vrouwen niet voldoende om van deze vervelende kwaal af te komen.

 

Wat dan? Antibiotica?

Ja, helaas is dat vaak de enige oplossing. Voor veel huisartsen dan. Ik zie regelmatig vrouwen in mijn praktijk die een antibioticum voorgeschreven hebben gekregen wat ze steeds na de sex moeten innemen. Het moet toch niet gekker worden? Stel dat je het iedere dag doet? Moet je dan voor de rest van je leven dagelijks antibiotica nemen? Zelfs als het 2 keer per week, of 1 keer per maand is, het blijft onnatuurlijk om na de sex een antibioticum te moeten nemen. Met homeopathie is hier in de regel zeer eenvoudig (en blijvend) iets aan te doen. Homeopathie is immers ‘voor het leven’ en anti-biotica, zoals het woord al zegt ‘tegen het leven’. Van het laatste zul je dus niet veel gezonder worden als je het regelmatig moet gebruiken. Antibiotica verzwakt het immuunsysteem en verstoort de darmflora waardoor men in de regel veel vatbaarder wordt voor infecties van allerlei aard. Bovendien kan er door veelvuldig gebruik antibioticaresistentie optreden waardoor de infecties moeilijker te bestrijden worden.

Geen symptoombestrijding maar een natuurlijke en blijvende oplossing

De vrouwen die met deze kwaal in mijn praktijk komen doen dat altijd op eigen initiatief. Niet omdat hun huisarts ze verwezen heeft. De meeste vrouwen voelen van nature aan dat het veelvuldig innemen van antibiotica de gezondheid niet ten goede komt. Wat zou het toch fijn zijn als homeopathie uiteindelijk die plaats gaat innemen die het verdient. Een plaats naast de reguliere gezondheidszorg. Met homeopathie is het mogelijk om op een natuurlijke manier, blijvend van deze vervelende klacht af te komen. Wil jij dat ook? Maak dan eens een afspraak! In een uitgebreid gesprek van minimaal een uur probeer ik achter de oorzaak van jouw klachten te komen. Vorm ik me een beeld van wie jij bent als mens om vervolgens het voor jou meest passende middel te vinden zodat je eindelijk van die antibiotica kunt afkomen.

Heb je iets gehad aan dit artikel? Wil je meer van me lezen? Abonneer je dan op mijn blogposts en nieuwsbrieven in de rechterkolom van dit artikel. Ken je mensen in je omgeving die hier hun voordeel mee kunnen doen? Deel dit artikel dan met ze.

Warme groet,

Saskia