VOORZORGSMAATREGELEN….

Het is een ‘hot topic’  tegenwoordig: vaccineren of niet vaccineren. Veel ouders twijfelen over de keuze die ze hierin moeten maken. Er valt genoeg te lezen over de voor- en nadelen, de mogelijke schadelijke effecten op het kind maar toch blijft ook altijd de vraag: ‘Wat als ik het niet doe en mijn kind wordt ziek’  of, ‘Krijg ik hier geen gedoe mee op de kinderopvang of school?’

Het blijven lastige vraagstukken met voors en tegens en daarom adviseer ik ouders altijd om zichzelf goed te informeren zodat zij een weloverwogen keuze kunnen maken. Er zijn namelijk alternatieven. Hierover valt veel te lezen op de website van de Nederlandse Vereniging voor Kritisch Prikken.

Als je ervoor kiest om je kind gewoon volgens het schema te laten vaccineren, neem dan in ieder geval wat voorzorgsmaatregelen om eventuele schade zoveel mogelijk te beperken.

Wat te doen als je je kind laat vaccineren?

 • 500 mg vitamine C poeder (1 schep in wat verdund appelsap) op de ochtend van de vaccinatie, 500 mg in de avond. 500mg voor de komende 3 dagen.
 • Visolie, B12 en Epsom zoutbaden (2 eetlepels in een bad laten weken voor 20 minuten),  3 dagen voor en na de vaccinatie.
 • Geef NOOIT paracetamol voor, tijdens of na de vaccinatiedagen, en onderdruk  koorts die optreedt als gevolg van de vaccinatie niet! Hiermee krijgt het immuunsysteem een klap! Koorts is een natuurlijke reactie van het lichaam om te vechten tegen ziekte, wanneer dit onderdrukt wordt krijgt het immuunsysteem de boodschap dat het het niet zelf kan en zal gaan verzwakken. Bovendien wordt de lever nog eens extra belast. Probeer het lichaam zoveel mogelijk zelf te laten werken. Als de koorts te hoog wordt kun je je kind lauw afsponzen of citroensokjes geven.
 • Neem extra zink, jodium (2 druppels per dag in de ochtend) en selenium (3 druppels – kun je toevoegen aan de jodium) in een kleine hoeveelheid zuiver bronwater. Voeg desgewenst een beetje appelsap toe. Jodium heeft nogal een ‘antiseptische’ smaak. Doe dit gedurende 1 week na de vaccinatie.
 • Bestel de vaccins in kwestie in homeopathische vorm bij een homeopaat om zelf een homeopathisch ‘detox’ van het vaccin uit te voeren. Dit bereidt het lichaam voor op de schok zodat het niet zo’n aanval is en elimineert mogelijke schadelijke gevolgen van het vaccin.
 • Bestel bij dezelfde homeopaat  Nux Vomica 30C om de lever te ondersteunen. Geef 1 korrel per dag gedurende de hele week na de vaccinatie.
 • Laat je kind veel water drinken op die dagen (minimaal 2 liter).
 • Moedig wat rustige beweging aan, als je kind niet te vermoeid is, om het lymfestelsel en detox proces te ondersteunen.
 • Als er zon is, gebruik deze dan. Stel je kind bloot aan de zon, (zonder zonnebrandcrème gedurende minstens 20-30 minuten per dag, natuurlijk niet op het heetst van de dag en niet aan een stuk door maar verspreid over de dag).
 • Als je kind de eetlust verliest voor een dag of 2, raak dan niet in paniek en forceer niets. Het lichaam is hard aan het werk op immuun niveau en het is volkomen veilig om de eetlust tijdelijk te verliezen, zolang ze voldoende vocht binnenkrijgen. . Vergeet niet het belang van de zouten in het hydratatie proces als ze zweten met hoge koorts. Ik ben voorstander van verdunde biologische appelsap met een snuifje zeezout en een scheutje citroensap.
 • Laat je kind NOOIT vaccineren als het ziek is!
 • Onmiddellijk na het vaccineren een patch bentonietklei op de injectieplaats op de arm plaatsen.  Dit zal de giftige stoffen er direct uit trekken.

Het is vaak de onderdrukking van de immuunrespons die schadelijke gevolgen kan hebben. Meer daarover kun je lezen in dit artikel. 

Met een warme groet,

Saskia

Dit artikel is een vrije vertaling van het oorspronkelijke artikel van Anna Rayer, homeopaat in London, UK.