Gisteravond kreeg ik weer een bericht op Facebook te zien van ‘Jeugdgezondheidszorg’ waarin uitdrukkelijk verkondigd wordt dat er géén verband bestaat tussen vaccinaties en het ontwikkelen van autisme. Volgens hen blijft een kleine groep mensen echter hardnekkig volhouden dat het krijgen van een Autisme Spectrum Stoornis het gevolg zou zijn van vaccinaties.
Ja, en je raadt het al, ik hoor  tot die hardnekkige kleine groep. Ik zeg overigens niet dat het ontwikkelen van ASS het gevolg IS van vaccinaties. Ik zeg dat het één van de vele oorzaken KAN zijn. Klein nuanceverschilletje.
Gelukkig wordt die hardnekkige kleine groep steeds groter. En dat is heel fijn. Vraag het maar aan de steeds groter wordende groep kinderen (en hun ouders) die met succes homeopathisch behandeld zijn of worden,  voor de gevolgen van vaccinaties.

Raad ik mensen af hun kind te laten vaccineren? Nee! Ik weet dat het een ontzettend lastige keuze blijft. Belangrijk vind ik dat die keuze bewust gemaakt wordt. Dus ik raad de ouders aan zich goed te informeren. Op de website van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP) is veel goede informatie te vinden.
Besluiten de ouders om hun kind toch te laten vaccineren dan maak ik hen attent op de mogelijkheid van het ‘Ontstoren’ van de vaccinaties.

Ontstoren? Wat is dat?

Dat is een vraag die ik regelmatig krijg en waar ik altijd uitgebreid op in ga. Vandaar dat ik er nu maar eens een blogpost over schrijf.

Vaccinatieschade homeopathisch behandelen

Bij een aantal kinderen leidt vaccineren tot schade. Dit hoeft niet altijd het ontwikkelen van autisme te zijn maar ook andere, chronische klachten kunnen het gevolg zijn van vaccinaties, zoals bijvoorbeeld:

  • Chronische verkoudheid
  • Terugkerende middenoorontstekingen
  • Eczeem
  • Astma
  • Gedragsveranderingen

Hoe vaak hoort men de ouders niet zeggen: ‘Ik begrijp er niks van, mijn kind was zo gezond, blij en tevreden. En ineens veranderde het. Van de ene op de andere dag werd het hangerig, huilerig, constant verkouden, kortom, hij zat niet meer lekker in zijn velletje.’
Als een homeopaat dan vraagt of de ouders zich het moment kunnen herinneren waarop deze plotselinge verandering ontstond krijgt deze vaak te horen: ‘Tja, zo rond een maand of 3, of, tot 14 maanden was het een probleemloos kind, en daarna begon het.’
Vaak leggen de ouders zelf al het verband tussen het ontstaan van de klachten en een vaccinatie. Soms is het overduidelijk dat direct na die ene prik de klachten begonnen.
Dergelijke gevallen ‘schreeuwen’ om ontstoring van de vaccinatie.

Het gelijksoortigheidsbeginsel
Een substantie die bij een gezond persoon symptomen veroorzaakt die gelijk zijn aan het beeld van de zieke mens, dienen gepotentiëerd aan de zieke mens gegeven te worden, en hij zal genezen. Dit is, in makkelijke taal, het gelijksoortigheidsprincipe (of beginsel) dat Samuel Hahnemann bedacht in de 19e eeuw als een van de grondslagen van de homeopathie. Similia Similibur Curtentur: het gelijke met het gelijkende genezen.

Ontstoren werkt volgens dit gelijksoortigheidsbeginsel.
Bij het ontstoren van de vaccinatie krijgt het kind exact diezelfde vaccinatie toegediend maar dan als homeopathisch middel. En natuurlijk, niet in de vorm van een injectie maar in de vorm van een korrel of een oplossing hiervan. Dit gebeurt gedurende een bepaalde periode en altijd onder begeleiding van een homeopaat.
Zoals inmiddels bekend, is er van de oorspronkelijke stof in een homeopathisch middel niets terug te vinden. Het middel is zo verdund en gepotentieerd dat alleen de ‘informatie’ van het middel nog aanwezig is. Dat is inmiddels bewezen.

Nobelprijswinnaar Dr. Luc Montagnier heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan. Het artikel is hier te lezen.

HOE het dan precies werkt is helaas nog niet aangetoond. In dat opzicht is homeopathie de wetenschap ver vooruit.  Ik hoop nog altijd op een tijd dat er net zoveel geld naar onderzoek gaat naar de werking van homeopathie als dat er nu naar de farmaceutische industrie gaat, als er alweer een nieuw geneesmiddel getest moet worden! Ik blijf dromen!

Maar voorlopig weten dát het werkt. En dat is het belangrijkste. We zien kinderen bij wie de ontwikkeling gestopt leek te zijn, weer langzaam stappen maken in hun verdere ontwikkeling.  Dit is een stap voor stap proces dat intensief begeleid wordt door de homeopaat. En uiteraard geeft ook het ontstoren niet altijd het gewenste resultaat. Maar in veel gevallen wel. Het is in ieder geval het proberen waard toch?