Ja hoor, eindelijk hangt het bord voor de deur. De deur van Medisch Centrum Appel21 waar ik sinds januari van dit jaar op de maandagmiddag en dinsdagavond praktijk houd.  En mijn naam staat op het bord!

Het is het centrum van huisarts Karin Lentze. Een huisarts naar mijn hart. Ik leerde haar precies een jaar geleden kennen, toen ze mijn moeder tijdens haar laatste levensfase meerdere malen per week thuis kwam bezoeken.  We raakten aan de praat en zo ontdekte ik dat ze een voorstander van homeopathie is. Sterker nog: ze verwijst zelfs mensen door naar een homeopaat als die klachten als hooikoorts  of andere allergieën hebben.  Want, zo zegt ze: ‘In dergelijke gevallen werkt homeopathie beter dan reguliere medicatie.’

Natuurlijk weet ik dat homeopathie ook in veel andere gevallen beter werkt dan reguliere medicatie. Maar hier was ik al heel blij mee. Bovendien ben ik een grote voorstander van complementair werken. Homeopathie als aanvulling op een reguliere behandeling dus. Hoe mooi zou het zijn als dit veel vaker hand in hand zou kunnen gaan. Natuurlijk moet er af en toe ingegrepen worden.  Op mijn beurt verwijs ik mensen weer door naar hun huisarts of specialist als ik maar enigszins twijfel. Zo hoort het. Hand in hand.

Tot nu toe was ik vrij ‘onzichtbaar’ in het Medisch Centrum. Karin houdt niet van posters of A4-tjes aan de muur. Maar nu zien bezoekers en voorbijgangers dat ik er ben!

Laat maar komen die patiënten! Ik wil graag helpen en heb er zin in!