Vanavond is het weer zo ver. Dan heb ik weer een klein groepje mensen aan de keukentafel die gaan leren werken met de homeopathische ‘EHBO-kit’ waar 37 middelen in zitten die in acute situaties gebruikt kunnen worden.

Omdat je wel moet weten welk middel je wanneer moet geven gaan we gedurende 2 uur direct aan de slag met de praktijk en de handout.

In die 2 uur leer ik de deelnemers hoe ze de handout kunnen gebruiken om een keuze te maken tussen de middelen en hoe de middelen ingenomen moeten worden.

In een eerdere cursus besprak ik alle 37 middelen vrij uitgebreid. Dat was weliswaar leuk en interessant maar nam ook veel tijd in beslag. In totaal 3 avonden! Die kennis blijft nooit allemaal hangen en de handout zal dus nog steeds geraadpleegd moeten worden.

Die uitgebreide verhandeling over alle middelen heb ik nu dus weggelaten. Natuurlijk zullen er vanavond wat middelen besproken worden maar dat zijn dan die middelen die aan de orde komen tijdens het puzzelen met de praktijksituaties. Ik vind het belangrijker dat mensen goed leren werken met de handout en weten hoe ze een keuze kunnen maken dan dat ze met een hoofd vol kennis weggaan in de wetenschap dat die kennis in no time weggezakt is!

Ook krijgt iedereen de mogelijkheid om na afloop lid te worden van een door mij speciaal hiervoor opgerichte facebookgroep. In de groep worden alleen mensen toegelaten die de cursus bij mij gevolgd hebben. Zo heeft iedereen het tenminste over hetzelfde als er zaken besproken worden. In deze groep kan men terecht met vragen, het delen van succesverhalen (altijd leuk om te lezen) of voor het lezen van uitgebreidere informatie die ik regelmatig plaats aan de hand van aanvullende artikelen over de middelen.

Ik vind het altijd leuk om te lezen hoe men aan de gang gaat met de kennis en de middelen. Vooral als mensen foto’s plaatsen van voor en na de inname van een middel! Zo is er een foto te zien van een jongetje dat enorm allergisch reageerde op een muggensteek. Zijn hele gezichtje was eng gezwollen. Na inname van het juiste middel slonk de zwelling direct!

Vooral voor jonge gezinnen is het een aanwinst om de kennis en de middelen in huis te hebben. Er kan zoveel leed voorkomen worden door het geven van een passend middel. Natuurlijk moet iedereen zijn gezonde verstand blijven gebruiken. Er blijven nog genoeg situaties over waarbij direct ingrijpen van een arts noodzakelijk is. Maar zelfs in die gevallen kan men een homeopatisch middel geven als ondersteuning, in de tijd dat men wacht op de reguliere hulp.

In september staan er weer een tweetal minicursussen gepland. Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar. Dus als je interesse hebt, stuur dan een mail naar info@saskiapraat.nl, dan zet ik je op de lijst!

Wie weet tot ziens!