Op 27 oktober is er een CT-scan gemaakt. Dit om te kijken wat de resultaten zijn van 2 chemokuren en dus, of het zin heeft om door te gaan met de twee laatste kuren.

De kuur slaat aan!

Gisteren zou ik daar de uitslag van krijgen. Tja en dan zit je toch een beetje in je stinkerd tot het moment dat de arts je binnenroept. Maar gelukkig, al snel kwam het verlossende woord: “De chemo doet wat hij moet doen, de tumor is aanzienlijk geslonken en de leverwaarden zijn weer normaal”.

We pinkten een traantje weg en slaakten een zucht van verlichting. Die ‘dreiging’  van ‘nog maar 2-4 maanden zonder chemo of als de chemo niet aanslaat’  wordt dan ineens ‘nog een heel jaar.’ En in een heel jaar kan heel wat gebeuren! Want zoals jullie weten gebruik ik naast de chemo nog andere middelen. Homeopathische middelen en voedingssupplementen. En niet te vergeten: cannabisolie! Deze middelen hebben tijd nodig maar ik voel inmiddels hoe heilzaam ze zijn.  In een volgende blogpost zal ik hier op terug komen en een beschrijving maken van mijn leefstijl ‘naast de chemo’.

Ook word mij regelmatig gevraagd of ik ook op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau werk aan de oorzaak van mijn ziekte. Het antwoord hierop is een volmondig ‘ja’  en ook hier zal ik in een vervolgblogpost wat uitgebreider op ingaan.

Iets later naar Zwitserland

Maar voor nu heb ik alweer rust nodig en wil ik het liefst mijn bed in en slapen! De reden hiervoor is dat het aantal witte bloedlichaampjes bij de laatste bloedcontrole veel te laag was (wat vrij normaal schijnt te zijn tijdens chemokuren). De 3e chemo wordt hierdoor uitgesteld tot de waardes weer goed zijn. Hopelijk is dit volgende week. Een tekort aan witte bloedlichaampjes betekent een zeer lage weerstand en een tekort aan energie waardoor je erg moe kunt zijn. En dat ben ik nu dus. In overleg met de longarts is dan ook besloten om pas na de 4e (en laatste) chemokuur naar de homeopathische kliniek in Zwitserland te gaan. Dit omdat de kans op ernstige complicaties door de chemo aanwezig is en ik vanuit Zwitserland niet direct de zorg kan krijgen die dan nodig is.

Omdat de huidige integrale behandeling aanslaat voelt het goed om deze volgens planning af te ronden en dan pas naar Orselina te gaan.

Vermoedelijk zal ik dan begin januari gaan. Ik hou jullie op de hoogte.

Lieve groet,

Saskia