In 1996 kwam ik voor het eerst in contact met Reiki. Een natuurlijke geneeswijze door middel van handoplegging. Een collega bood aan mij te helpen met de pijn in mijn schouder. Een pijn waar ik al maanden last van had en die maar niet verdween. Nadat zij een tijdje haar hand op mijn schouder had gelegd en ik verbaasd was over de enorme hitte die er uit haar hand kwam, begonnen mijn schouder en arm te tintelen. Dit tintelen duurde 2 dagen. Daarna was de pijn volledig verdwenen.
Het was voor mij, als nuchtere, uit de klei getrokken Hollandse meid voldoende om mij te overtuigen.

Waar ik nog wel moeite mee had was de wijze waarop je Reiki kon leren. Dit geschiedde door middel van een inwijding. Mijn collega zei: ‘Ze doen iets boven je hoofd en dan heb je het, dan kun je het!’ Dat ging mij net een brug te ver. En toch besloot ik, nieuwsgierig als ik was, om toch eens zo’n Reiki-cursus te gaan volgen, al was het alleen maar om te bewijzen dat zo’n inwijding bij mij niet zou werken. Het tegendeel was waar. Dat ene weekend in april 1996 heeft mijn leven totaal veranderd. In positieve zin wel te verstaan. Ik voelde de energie door mijn handen stromen, zag wat het deed met de mensen die ik behandelde en merkte na een maand of 3 intensief oefenen een innerlijke verandering. Ik was veel rustiger, niet meer zo snel in de stress, kon beter relativeren en had veel minder snel mijn oordeel over iets of iemand klaar. Reiki heeft zeker een evenwichtiger, gelukkiger mens van me gemaakt.

Na het volgen van de tweede en derde graad ging ik zelf Reikicursussen geven. Tien jaar lang. Van 1998 tot 2008. Ik heb in al die jaren honderden mensen ingewijd en iedere keer opnieuw maakte het me gelukkig als ik die verwonderde gezichten zag van mensen die voor het eerst energie door hun handen voelden stromen. Alle ervaringen die mijn cursisten hadden en hebben, maakten dat ik zelf steeds weer meer bijleerde over de mogelijkheden van deze mooie en zo eenvoudige natuurlijke geneeswijze.

Reiki betekent: Universele levensenergie. Het is de energie die door ons heenstroomt, en die wij via onze handen aan anderen geven tijdens een behandeling. Deze energie ontspant en geneest. Reiki is één van de weinige natuurlijke geneesmethoden die men eenvoudig op zichzelf kan toepassen.

Toen ik in 2008 begon aan de opleiding tot Klassiek Homeopaat had ik geen tijd meer om Reiki-cursussen te geven. Inmiddels ben ik afgestudeerd en heb een goed lopende praktijk. De afgelopen maanden heb ik een aantal van mijn patiënten horen zeggen dat zij zichzelf ondersteunen bij de homeopathische behandeling door zichzelf met Reiki te behandelen. Hierdoor werd mijn aandacht weer op Reiki gevestigd en dacht:

REIKI EN HOMEOPATHIE, WAT EEN MOOIE COMBINATIE!

Daarom heb ik besloten om weer te beginnen met het geven van Reiki-cursussen.

Ook als je niet onder behandeling van een homeopaat bent kun je uiteraard Reiki leren. Je kunt het toepassen in heel veel situaties. Bij slapeloosheid, stress, verkoudheid, griep en vooral bij acute situaties is de werking van Reiki vaak wonderbaarlijk snel.

Reiki is er in 3 graden:

De eerste graad leert je jezelf en anderen te behandelen door middel van handoplegging.
De tweede graad leert je hoe je mensen op afstand kunt behandelen.
De derde graad leidt je op tot Reiki-leraar, zodat je zelf cursussen kunt gaan geven.

In september geef ik een cursus in de eerste graad van Reiki. Wil jij jezelf een mooi cadeau geven? Reserveer dan nu je plek. Ik heb per keer maar plek voor 6 personen dus wees er snel bij!

Datum: Zaterdag 3 en zondag 4 september 2016
Tijd: 10.00-17.00 uur
Lokatie: J. Boezerstraat 72 te Den Haag
Kosten: € 175,00 voor het gehele weekend inclusief koffie, thee en lunch.

Wil je je inschrijven of liever eerst nog wat meer informatie? Stuur dan je mail naar info@saskiapraat.nl

Wie weet tot ziens in september!

Met een warme groet,

Saskia