Dat kokosolie een ‘life-saver’ is wist ik al jaren. Ooit heeft het gebruik ervan mij van de ziekte van Lyme afgeholpen. Zeker het afgelopen jaar heb ik steeds meer positieve berichten gehoord over de heilzame werking van kokosolie bij diverse aandoeningen of ter preventie hiervan.

Een kleine greep uit de vele voordelen van kokosolie

Het is sterk antibacterieel en kan daarom gebruikt worden bij ontstekingen.

Kosolie doodt schimmels en is dus effectief bij huiduitslag veroorzaakt door schimmels, zoals candida. (Voetschimmel, vaginale schimmelinfecties etc.)

Door de antibacteriële werking helpt het tandvleesontsteking voorkomen en genezen door dagelijks de ‘oil-pulling’ methode te gebruiken.

Een slechte adem (halitosis) kan men voorkomen door ‘oil-pulling’ met kokosolie.

Het doodt virussen en kan dus met succes gebruikt worden bij griep en andere virusinfecties.

Even zoeken op google en je vindt enorm veel informatie over de heilzame werking van kokosolie. Let er wel op dat je biologische kokosolie koopt!

Wat ik nog niet wist is het volgende:

Kokosolie doodt darmkankercellen!

Na 2 dagen gebruik was al 90% van het aantal darmkankercellen afgestorven! Dat klinkt erg hoopvol. Klik hier voor de link naar het oorspronkelijke artikel.

Jammer is het dan wel weer dat er voor verder onderzoek, dat uiteraard nodig is, niet voldoende financiële middelen zijn omdat farmaceuten hier geen medewerking aan willen verlenen. Kokos is een natuurlijk product en natuurlijke producten kunnen niet gepatenteerd worden. Ik vraag me dan af: moet het dan altijd gepatenteerd worden? Als het nou gewoon bij Albert Heijn en de natuurwinkels te koop is? Zucht…ik zal het wel nooit begrijpen.

In de tussentijd, gewoon lekker kokosolie gaan gebruiken. Om in te bakken, op brood te smeren, op je huid te smeren, tanden mee te poetsen en de mond mee te spoelen!!

Met een warme groet,

Saskia