Het valt mij op dat ik de laatste tijd steeds meer jonge mensen in mijn praktijk krijg met chronische vermoeidheidsklachten. De leeftijd varieert van 12 tot 28 jaar.

De oorzaak van de vermoeidheid is voor de huisarts en/of specialist vaak niet aanwijsbaar. Wel is er vaak sprake van de ziekte van Pfeiffer, die de patiënt(e) op enig moment in zijn of haar leven heeft doorgemaakt maar in het bloed zijn er geen sporen van het virus meer aanwezig, wat in theorie dus niet de oorzaak kan zijn van de vermoeidheid.

“Kun jij als homeopaat iets met blijvende vermoeidheid na Pfeiffer?”

 

Deze vraag kreeg ik een tijd geleden van mijn huisarts! Uiteraard antwoordde ik hier bevestigend op. Sindsdien stuurt zij mensen naar mij door. De homeopathische behandeling van dergelijke klachten is in veel gevallen succesvol.

Hieronder een opsomming van de symptomen waarmee deze mensen bij mij in de praktijk komen:

  • Abnormale vermoeidheid
  • Niet in staat zijn om de dagelijkse dingen te doen zonder veel rusten tussendoor
  • Het wegvallen van het sociale leven vanwege te weinig energie om deel te nemen aan sociale activiteiten
  • Niet meer naar school of het werk kunnen, of niet in staat zijn dit langer dan een paar uur vol te houden
  • Zwaar gevoel in de ledematen
  • (Reumatische) pijn in de ledematen
  • Verminderde eetlust
  • Overgevoelig voor prikkels van buitenaf
  • Ontregelde darmfunctie (diarree, constipatie, opgeblazen gevoel)

Tijdens een eerste consult blijkt meestal dat de klachten inderdaad begonnen zijn na de ziekte van Pfeiffer. Of liever gezegd: de klachten zijn nooit opgehouden te bestaan terwijl bloedonderzoek uitwees dat er geen spoor van het virus meer aanwezig was.

Hoe kan het dan dat de symptomen niet verdwijnen? Een wetenschappelijk onderbouwde verklaring heb ik hier niet voor. Wel is wetenschappelijk aangetoond dat water een informatiedrager is. En ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water! Mijn theorie is dan ook dat hoewel het virus niet meer zichtbaar is, dit nog wel als informatie in het lichaam aanwezig kan zijn.

Mijn theorie wordt vaak bevestigd! Als ik de patiënt(e) behandel op wat volgens mij de oorzaak van het probleem is dan zie ik vaak dat de energie langzaam weer terugkeert. In de regel zijn 3 à 4 consulten, verspreid over 4 à 5 maanden nodig om de energie weer volledig op peil te brengen. De energie wordt dan als het ware ‘gereset.’

Homeopathie zet het lichaam aan tot zelfgenezing. De behandeling kan een  zogenaamde ‘wake-up call’ zijn.

Niet in alle gevallen leidt de behandeling tot herstel. In dergelijke gevallen behandel ik de constitutie van de patiënt(e) zodat deze meer weerstand krijgt en het zelfgenezend vermogen zijn werk weer kan doen. Ook tijdens het ‘resetten’ werk ik vaak constitutioneel want er moet uiteindelijk een oorzaak zijn voor het feit dat de ‘reset’ nodig was.

Daarbij is vaak nog therapeutische behandeling nodig, wat wil zeggen dat de lever, nieren en/of darmen wat support krijgen om gifstoffen af te voeren.

Het is een relatief kort maar intensief traject waarbij ik de patiënt(e) zo goed mogelijk probeer te begeleiden door tussen de consulten contact te houden en bij te sturen waar nodig. Het doet me altijd goed om te zien hoe een jong iemand zijn/haar leven weer terugkrijgt na deze periode!

Meer hierover kun je in dit artikel lezen.

Herken jij jezelf in dit artikel? Of je zoon, dochter of een bekende? Maak dan eens een afspraak met een homeopaat bij jou in de buurt! Of stuur dit artikel door.

Een goede homeopaat kun je vinden op de website van de NVKH

Met een warme groet,

Saskia

 

 

 

 

 

 

http://www.klassiekehomeopathie.nl/het-chronisch-vermoeidheidssyndroom-cvs-me/