Het is met groot enthousiasme dat ik deze blogpost schrijf. Want ik ben superblij! Ik gebruik dezelfde woorden die ik de mama van Sem vandaag hoorde zeggen. Ze is superblij! Waarom?

Sem is na 7 maanden vrij van autisme symptomen!

Nu is een dergelijk bericht natuurlijk altijd heel bijzonder, en zo vaak hoor ik het niet want hoewel er veel winst te behalen valt met het behandelen van autisme, is het laten verdwijnen van alle symptomen lang niet altijd mogelijk. Ik heb Sem detoxkuren gegeven om de medicatie, die zijn moeder aan het begin van de zwangerschap gekregen heeft, te ontstoren. Met de detoxkuren en een paar andere middelen zijn Sem zijn symptomen volledig verdwenen, aldus zijn moeder. Lees ook haar verhaal op de pagina met ‘Aanbevelingen’

Autisme en homeopathie

Er zijn verschillende manieren waarop ouders hun kind met autisme proberen te helpen. Sommigen proberen het met voedingssupplementen, verandering van dieet, Ion-cleanse voetbaden, creatieve therapie, etc. etc. Al deze methodes en combinaties hiervan kunnen belangrijke bijdragen leveren aan het verminderen van de symptomen. Homeopathie is ook één van de methodes die, vaak in combinatie met bovengenoemde methodes, tot verbetering kan leiden.

Wat waren de autisme symptomen van Sem?

De moeder van Sem noemde een hele lijst op toen ik haar de eerste keer zag. Op dat moment was Sem 3,5 jaar.  Veel van de symptomen had hij al vanaf zijn geboorte. Hij was nog te jong om een definitieve diagnose te krijgen maar volgens de kinderarts wees alles erop dat hij deze diagnose zou gaan krijgen.

 • Zeer agressief naar zijn jongere zusje
 • Veel driftbuien waarbij hij zijn lichaam als een plank strekte
 • Niet kunnen praten
 • Veel tics en fladderen met zijn handen
 • Tegen de muur bonken met zijn hoofd
 • Nachtmerries sinds zijn geboorte, zo erg dat moeder kussens om hem heen moest leggen zodat hij zichzelf niet zou bezeren
 • Gillen en onbereikbaar zijn in zijn slaap
 • Extreem dorstig

Sem was niet gevaccineerd. Eén van de dingen waar ik als eerste naar vraag. Maar zijn moeder had een zware rugoperatie gehad toen ze net zwanger was van Sem. Op het moment van de operatie wist ze nog niet dat ze zwanger was. Bovendien had Sem vanaf de geboorte regelmatig last van luchtweginfecties en middenoorontstekingen, waar hij heel veel antibioticakuren voor gekregen heeft.

De behandeling

Ik besloot om Sem als eerste een detoxkuur van 8 weken te geven voor de narcose die zijn moeder had gekregen tijdens de zwangerschap. Naast deze detoxkuur gaf ik Sem een middel dat op dat moment het beste bij het totaalbeeld paste. Na 2 weken stuurde zijn moeder mij een foto van het gezichtje van Sem. Het zat vol uitslag. Het was een duidelijk detoxsymptoom, dus een goed teken dat zijn lichaam de belastende stoffen eruit aan het werken was.

Resultaten na 8 weken:

 • Sem werd weer verbaal, ging meer en beter spreken
 • Driftbuien waren aanzienlijk verminderd
 • Overdag was hij veel rustiger, en meer benaderbaar
 • Zijn tics en het fladderen zijn verdwenen
 • Het bonken met zijn hoofd stopte
 • De agressie naar zijn zusje werd minder en hij leek er naderhand spijt van te hebben. Sem werd zich dus meer bewust van zijn gedrag en welke invloed dit op anderen had.

Wat nog onveranderd bleef waren de nachtmerries maar met deze resultaten had ik er alle vertrouwen in dat ook die zouden kunnen verdwijnen.

Ik besloot Sem een tweede detoxkuur van 8 weken te geven. Nu om de antibiotica die hij zo veelvuldig gebruikt had, te ontstoren. Daarnaast gaf ik hem een ander middel voor de nachtmerries.

Het resultaat na de tweede detoxkuur van 8 weken:

 • Op het medisch kinderdagverblijf gaat het uitzonderlijk goed. Sem zou naar een gewone school kunnen!
 • De driftbuien waren nagenoeg verdwenen
 • De agressie naar zijn zusje is gestopt
 • Sem communiceert, leert en speelt met andere kinderen
 • Hij is erg lief voor zijn moeder, knuffelt graag
 • Kan mama helpen door kleine klusjes te doen

Wederom, een fantastisch resultaat. Helaas, de nachtmerries bleven onverminderd doorgaan. Ik brak mijn hoofd erover en studeerde uren om daar een goed passend middel voor te vinden. Uiteindelijk vond ik dit middel maar helaas, na 4 weken was er nog niets veranderd.

Hierop raadpleegde ik weer mijn repertorium en keek dit keer niet naar het totaalbeeld maar alleen naar dit ene, nog overgebleven symptoom. Er werden een paar suggesties voor middelen gegeven maar één sprong eruit. Qua beeld paste dit middel eigenlijk niet bij Sem. Het was zeker niet iets wat ik in een eerder stadium gekozen zou hebben. Maar toen de middelen die wel goed pasten niets deden dacht ik: ‘Als ik anders wil moet ik anders doen’ dus besloot ik toch om hem dit middel te geven.

Vandaag, 4 weken na de eerste inname van dit middel, belde Sem zijn moeder mij enthousiast op. Sem had nog één nachtmerrie gehad, daarna niet meer!

Ik was minstens zo blij als zij, en als Sem uiteraard. Want een goede nachtrust is voor iedereen zeer belangrijk, zeker voor opgroeiende kinderen!

‘Kunnen we nu stellen dat Sem vrij van zijn autisme symptomen is? vroeg ik zijn moeder.

Haar antwoord: ‘Ja, dat kunnen we zeker stellen!’

Hoe kon dit proces zo snel gaan?

Sem is uitzonderlijk snel drastisch verbeterd. Dit is een uitzondering. Lang niet bij elk kind met dergelijke symptomen gaat dit zo snel. Sem’s medische historie was simpel. Hij heeft de narcose van zijn moeder in zijn bloed gekregen toen zijn moeder zwanger van hem was. Daarnaast heeft hij veelvuldig antibiotica gebruikt. Deze beide factoren hebben er vermoedelijk toe geleid dat er een verstoring is ontstaan. Als alle symptomen, behalve één, verdwijnen door het detoxen van de narcose en de antibiotica dan lijkt het mij aannemelijk dat dit de oorzaak van de verstoring was.

Kun je je voorstellen wat een enorme opluchting dit voor de moeder is? En voor Sem zelf?

Was het dan wel autisme?

Ik denk het niet. De kinderarts zei weliswaar dat al zijn symptomen hierop wezen maar omdat Sem nog te jong was werd die diagnose nog niet definitief gesteld.

Als zijn moeder niet had gekozen voor homeopathische behandeling dan had Sem het label ‘autisme’ nu misschien wel gekregen.

Heb jij ook een kindje dat dergelijke symptomen vertoont? Heb je geen idee waar het door komt of gaat er na het lezen van deze blogpost een lichtje bij je branden? Heb jijzelf voor, tijdens of na de zwangerschap (tijdens de borstvoeding) veel medicatie moeten gebruiken? Heeft jouw kindje alle vaccinaties gehad? Of al veel medicijnen?

Misschien is een homeopathische behandeling voor jullie dan ook wel een (deel van) de oplossing!

Wil je weten of homeopathie iets voor jouw kind kan betekenen? Neem dan contact met me op via info@saskiapraat.nl of boek gelijk een kostenloos telefonisch introductiegesprek via mijn online agenda.

Misschien tot ziens in mijn praktijk!!

Met een warme groet,

Saskia

Lees ook mijn andere blogposts:

Bindingsangst verhelpen met homeopathie
Wat te doen als je je kind laat vaccineren?
Leven met een kind met slaapproblemen
Nooit meer de oude na het HVP vaccin?