Sem is 3,5 jaar als zijn moeder voor het eerst op consult komt met hem. Hij is nog te jong om een definitieve diagnose te krijgen maar alles in het gedrag van Sem wijst erop dat hij klassiek autisme heeft. Dit is in ieder geval de boodschap die zij gekregen heeft van de kinderarts.  Sem gaat naar een medisch kinderdagverblijf omdat hij thuis niet te hanteren is vanwege zijn gedrag.

Maar….

Sem zijn autisme symptomen verdwijnen in 6 maanden!

Welke symptomen zijn dit?

  • Sem heeft tics en fladdert met de handen
  • Hij is bijzonder agressief en kan zijn jongere zusje regelmatig pijn doen
  • Last van ‘night-terrors’
  • Communiceert niet of nauwelijks
  • Kijkt dwars door je heen
  • Driftbuien
  • Niet benaderbaar

Het eerste consult en de behandeling

De mama van Sem is een zeer bewust levende vrouw die graag op een zo natuurlijk mogelijke manier leeft. Tijdens de zwangerschap heeft zij gezond geleefd en geen medicatie ingenomen. Sem is thuis, op een natuurlijke manier, zonder ingrepen, ter wereld gekomen in een warmwaterbad. Sem is niet gevaccineerd. Pas aan het einde van het consult vertelt de moeder mij dat zij aan het begin van de zwangerschap een rugoperatie heeft gehad. Zij wist toen nog niet dat zij zwanger was. Hierop besluit ik om Sem een narcose-detox-kuur te geven én een middel dat op dat moment het beste bij zijn symptomen past.

Na een week of 3 stuurt zijn moeder mij een foto van hem op. Zijn gezichtje zit onder de uitslag. Kan dit een detox-reactie zijn? Ja, dat kan. Over het algemeen zijn dergelijke reacties een goed teken. Het lichaam is er iets uit aan het werken. En vrij snel verdwijnt de uitslag weer.

Het resultaat na 2 maanden is dat Sem een stuk rustiger is geworden en meer verbaal. Op het medisch kinderdagverblijf is dit nog niet te merken. De positieve verandering laat zich vooral thuis zien.

 

Het tweede consult en de behandeling

Sem is een stuk rustiger geworden. Ook wordt hij verbaler. Moeder lijkt meer contact met hem te krijgen. Zijn driftbuien nemen af maar hij blijft nog wel agressief naar zijn zusje en ook de ‘night-terrors’ zijn er nog. En dan hoor ik dat hij in zijn eerste 2 jaar wel 24 antibiotica-kuren heeft gehad vanwege steeds terugkerende luchtweginfecties!

Ik besluit om de anitibiotica homeopathisch te detoxen met een kuur van 8 weken en geef hem nogmaals hetzelfde middel dat past bij zijn gedrag van dat moment.

Na 2 weken krijg ik een mailtje van zijn moeder: ‘Het gedrag van Sem gaat bergafwaarts, de frequentie van zijn agressieve buien wordt weliswaar minder maar de intensiteit hiervan veel heviger. Ze wordt er soms gewoon bang van!’

Zo belangrijk is het dus om tussentijds updates te geven. Ik kan de behandeling dan bijstellen. Ik besluit om Sem een ander middel voor zijn gedrag te geven. De detox-kuur moet hij gewoon afmaken.

 

Het derde consult en de behandeling

We zijn inmiddels een half jaar verder. De moeder van Sem begint het consult met de woorden: ‘Het gaat supergoed!! Direct na het andere middel dat je opstuurde veranderde zijn gedrag’. Ook op het medisch kinderdagverblijf zien ze een totaal ander jongetje. Als zij echter vertelt dat dit komt door de homeopathische behandeling geloven zij dit niet. Jammer dan! Wij weten wel beter!

Sem heeft bijna geen driftbuien meer. Hij is veel liever naar zijn zusje. Hij is veel gemakkelijker benaderbaar en de communicatie verloopt heel goed. Moeder heeft zelfs overwogen om hem naar regulier onderwijs te doen maar durft dit nog niet aan. Hij kan steeds meer zelfstandig dingen aanpakken en zijn zelfvertrouwen groeit. Het enige waar nog geen verandering is gekomen zijn de ‘night-terrors’. Die heeft hij nog steeds. Maar we gaan door! Ook dit moet aan te pakken zijn! Het beeld van Sem wordt steeds duidelijker. Er zijn in zo’n korte tijd al zoveel lagen afgepeld dat zowel ik als zijn moeder er alle vertrouwen in hebben dat ook de ‘night-terrors’  binnenkort tot het verleden behoren.

 

Was het dan wel autisme?

Of Sem echt autisme heeft gehad is de vraag natuurlijk.

Er kunnen diverse factoren een rol spelen bij het ontstaan van de symptomen zoals hierboven beschreven. Zoals bijvoorbeeld de narcose toen de moeder net zwanger was van Sem, en alle antibioticakuren die hij in zijn jonge leventje gehad heeft. Daarom is het van groot belang dat de ouders vroegtijdig aan de bel trekken van een homeopaat als ze afwijkend gedrag bij hun kind constateren. Als er vroeg wordt ingegrepen kan de schade volledig hersteld worden!

Dit artikel is geschreven met toestemming van de moeder van Sem.

Vond je dit nuttig? Of ken je iemand voor wie het nuttig kan zijn? Deel dit bericht dan!

Met een warme groet,

Saskia