Een minicursus aan de keukentafel!

Zo noem ik de cursus ‘Homeopathie voor Thuisgebruik’, een cursus van één avond (of dagdeel).

Inmiddels heb ik hem 6 keer gegeven. Steeds aan een groepje van 5. Meer passen er (inclusief mij zelf) niet aan mijn keukentafel.
Vorige week weer zo’n leuke groep met enthousiaste vrouwen gehad. (Ja, het zijn nog steeds meestal de vrouwen die dergelijke minicursussen volgen!)
Iedere keer opnieuw verheug ik mij er enorm op als er weer een nieuwe groep komt. Wat zouden het voor mensen zijn? De deelnemers melden zich aan via Facebook, via mijn website, of via de website van de Koninklijke Vereniging voor Homeopathie Nederland (KVHN) waar mijn cursussen ook vermeld staan. De meesten ken ik dus niet. Altijd weer een verrassing dus.

12002176_1032567660126919_4765476732391725969_n

Ik zorg ervoor dat alles picobello in orde is. Voor iedere deelnemer staat er een EHBO-kit met 37 middelen én een bijbehorende reader op tafel. Mijn theedoos is gevuld met de lekkerste theesoorten.  De koffie is vers. Er koekjes natuurlijk. Dat hoort erbij.

 

 

 

 

 

 

Gratis meedoen? Dat kan ook! 
Daar moet je wel iets voor doen! Zorg dat je een groepje van minimaal 8 deelnemers bij elkaar krijgt (inclusief jij zelf), zorg voor thee en koffie (en koekjes natuurlijk!) en dan kom ik bij jou thuis een cursus geven. (Binnen een straal van 20 km van mijn praktijk!) De datum en tijd hiervoor kiezen we in overleg. Als gastvrouw(heer) krijg jij de cursus inclusief de EHBO-kit en de reader dan gratis en voor niets!! (t.w.v. € 75,00)

En hoe gaat het dan in zijn werk?
Allereerst nemen we het algemene deel van de reader door. Daarin vertel ik hoe je tot de keuze van een middel komt. Hoe vaak je het moet geven, wanneer je een ander middel moet kiezen of wanneer je juist even niets moet doen. Wat je kunt doen als een goed gekozen middel niet lijkt te werken. En natuurlijk, dat je altijd je gezonde verstand moet blijven gebruiken. En dus een arts moet raadplegen bij enige twijfel. Want hoewel de middelen vaak wonderlijk snel werken is het niet de bedoeling dat je ‘doktertje’ gaat spelen als je niet precies weet wat er aan de hand is. Iemand die b.v. door zijn enkel is gegaan en er niet meer op kan staan zal toch even naar de spoedeisende hulp moeten voor een foto! Daarnaast kan er natuurlijk altijd een homeopathisch middel gegeven worden voor een snellere genezing!

Vervolgens gaan we praktisch aan de slag. Van tevoren heb ik de deelnemers gevraagd om na te denken over acute situaties die ze zelf (recentelijk) hebben meegemaakt. Aan de hand van die situaties gaan we dan oefenen met het kiezen van een middel. Want voor eenzelfde klacht kunnen meerdere middelen gekozen worden. Dit hangt af van hoe de persoon in kwestie reageert op de klacht. Verbetert beweging? Of liever juist rust? Is de persoon kalm of juist in paniek? Is er koorts? Zo ja, heeft de persoon met koorts dorst of juist niet?
De beantwoording van dergelijke vragen geven een richting aan in de keuze van het juiste middel.

Support in de Facebookgroep ‘Homeopathie voor Thuisgebruik’
Na zo’n 2,5 uur ronden we het dan af. De deelnemers gaan met een stuk kennis, de EHBO kit én reader naar huis. En dan gaan ze aan de slag. Vaak al snel krijg ik de eerste ervaringen te horen. Dat gebeurt op de Facebookpagina ‘Homeopathie voor Thuisgebruik’ die ik speciaal voor de cursisten van deze minicursus heb aangemaakt. Hier kan iedereen terecht met vragen, het delen van ervaringen of het plaatsen van voor en na foto’s. Ook plaats ik regelmatig interessante aanvullende informatie over de middelen die in de EHBO-kit zitten. Zo blijft de kennis leven.

Een paar voorbeelden van reacties op deze facebookpagina:

  • Het gezichtje van mijn kleinzoon zwol enorm op na een paar muggensteken. Met een korreltje Apis slonk het weer heel snel!
  • Mijn collega heeft zijn sleutelbeen gebroken. Met symphytum ging de genezing zo snel dat de behandelend arts versteld stond.
  • Door mijn onregelmatige diensten slaap ik soms slecht en heb dan een gevoel alsof ik een jetlag heb. Met het middel Cocculus sliep ik eindelijk weer goed na een wisseldienst!
  • Het EHBO doosje was van onschatbare waarde tijdens de vakantie met de kinderen! Bij ongelukjes en insectenbeten heb ik heel wat Arnica en Apis gegeven. Met succes.
  • Ik had al een tijd last van mijn linkerschouder. Door het innemen van Rhus-Toxicodendron werd de pijn gelijk een stuk minder.
  • Mijn nekhernia bezorgde mij slapeloze nachten. De pijn werd een stuk minder na inname van het middel Hypericum.
  • Mijn blaasontsteking verdween als sneeuw voor de zon na inname van het middel Cantharis.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is ontzettend leuk om te zien hoe mensen met succes aan de slag gaan met de middelen. Zelfs een enorm allergische reactie in de vorm van een gezwollen oogbol slonk binnen een uur met een middel uit de EHBO kit, zonder dat de gebruikelijke medicatie daarvoor nodig was.

Ik denk dat de EHBO-kit in jonge gezinnen onmisbaar is. Er kan zoveel leed voorkomen worden door inname van één klein korreltje!

Door geheel Nederland geven homeopaten cursussen in het werken met de 37 middelen. Op de agenda van de Vereniging Homeopathie kun je zien waar er bij jou in de buurt een cursus gegeven wordt. Voor meer informatie klik hier.

Voor een overzicht van de eerstvolgende cursussen klik hier! 

Wil je je gelijk aanmelden? Dat kan via deze link. 

Het zou ontzettend leuk zijn om jou in 2016 aan mijn, of jouw keukentafel te begroeten! Wie weet tot ziens!

Saskia