Wat wil je worden als je later groot bent?
Hoewel ik al vrij vroeg wist dat ik ‘iets’ met natuurgeneeskunde wilde gaan doen als ik later groot zou zijn, had ik toch ook nog wat andere voorkeuren als het om beroepskeuze ging. Ik was niet het type meisje dat standaard antwoordde: ‘Verpleegster, moeder of  juffrouw’ als men mij vroeg wat ik wilde worden. Nee, ik had andere ambities.

Detective
Ik wilde detective worden! Waarschijnlijk omdat ik als kind al razend nieuwsgierig was en tot in de kleinste details wilde begrijpen hoe iets zat. Ik kon uren in de bibliotheek doorbrengen om ALLES te weten te komen over een onderwerp dat mijn interesse had. Als ik op school een lastige wiskunde-opdracht kreeg dan bleef ik net zolang doorzoeken tot ik de oplossing gevonden had. Ook later, toen de computer zijn intrede in ons huis deed gaf ik het bij problemen niet op voordat ik snapte hoe het zat. Stapels met boeken over Word Perfect, MS Dos en Outlook lagen op mijn bureau zodat ik daar in kon gaan spitten als ik op één van de gebieden vastliep.

Tegenwoordig met het internet gaat het zoeken een stuk gemakkelijker. Als ik ergens tegenaan loop google ik gewoon even op mijn vraag en vind altijd wel een tutorial of een forum waar ik de oplossing kan vinden.
Mijn dochter noemt me inmiddels Sherlock Holmes. Als zij iets uitgezocht wil hebben dan wendt ze zich direct tot mij omdat ze weet dat ik het heerlijk vind om te zoeken en oplossingen te vinden. Bovendien heb ik er een engelengeduld voor. Dat is dus wel een vereiste!

Journalist
Een ander beroep dat me ontzettend leuk leek was dat van journalist. Ik houd van schrijven en ben nieuwsgierig. Ik hoor graag het verhaal van mensen en  heb altijd veel te vragen omdat ik meestal veel belangstelling heb voor wat ze te vertellen hebben. Ik zag mezelf al schrijvend prachtige portretten van bekende Nederlanders maken.

Natuurgenezer
En dan was er natuurlijk nog steeds die wens om natuurgenezer te worden. Toen ik, na vele omzwervingen, uiteindelijk besloot om klassiek homeopaat te worden kreeg ik al snel in de gaten dat dit beroep ALLES in zich had wat ik ooit graag wilde.

Alles in één: homeopaat
Als homeopaat ben je natuurgenezer, journalist én detective in één!

Homeopathisch schrijf- en speurwerk

Wanneer mensen bij mij komen met een klacht dan ga ik met ze in gesprek. Ik laat ze zelf vertellen, en stel ook veel vragen. Veel van wat ze mij vertellen schrijf ik letterlijk op. En zo schets ik een portret van iemand. Al schrijvend ontstaat er een beeld van de persoon die ik voor mij heb. Ook ben ik op zoek naar de kern van het probleem. Al vragend en luisterend probeer ik daar natuurlijk achter te komen. Soms is het direct duidelijk. Maar soms ook niet. Dan is er veel meer speurwerk nodig en dus meer consulten. En soms blijkt er één klein, bijna over het hoofd gezien dingetje, de oorzaak te zijn van het hele probleem. Ik kom daar pas achter als blijkt dat het middel dat ik dan geef aanslaat. En dan is natuurlijk niet alleen de patiënt blij, maar ik maak dan ook even een figuurlijk rondedansje van geluk!

Ik ben geworden wat ik altijd al wilde: natuurgenezer, journalist en detective. Allemaal verpakt in dat ene mooie vak van klassiek homeopaat!