Veel mensen gaan, zoals het ‘hoort’ twee keer per jaar naar de tandarts. Of, als het gebit over het algemeen vrij weinig problemen geeft, in ieder geval één keer per jaar. Puur preventief. Gewoon om te kijken of alles nog in orde is. En om tijdig ‘dreigingen’ op te sporen zodat ze behandeld kunnen worden voordat er onnodig lijden ontstaat. Dat is natuurlijk heel verstandig!

HALFJAARLIJKSE CONTROLE BIJ DE HOMEOPAAT?
Net zo verstandig is het om een halfjaarlijkse controle door een homeopaat te laten doen!

Waarom?
In je gebit kan van alles gebeuren waar je geen weet van hebt. Je voelt er immers (nog) niks van? En je kunt het ook niet zelf zien. Een tandarts neemt de ‘dreigingen’ waar en grijpt op tijd in.

ENERGETISCHE GENEESWIJZE
Homeopathie is een ‘energetische geneeswijze’. Dat klinkt voor een aantal misschien wat zweverig maar dat is het niet.
En wel hierom: we bestaan niet alleen uit een tastbaar lichaam maar we hebben natuurlijk ook gedachten, gevoelens en emoties. Die zijn niet tastbaar. Ze zijn ongrijpbaar en voor iedereen anders. Eén bepaalde gedachte kan bij de één stress veroorzaken en dus hele andere chemische reacties in het lichaam veroorzaken dan bij een ander, die geen specifieke gevoelens bij deze gedachte krijgt.

Een simpel voorbeeld hiervan is: als het met één van onze kinderen niet goed gaat dan kan ik me daar zorgen om maken. Ik ervaar dan gevoelens als verdriet, angst of gewoon een onbestemd gevoel. Mijn man staat hier iets nuchterder in en zegt dan tegen mij: ‘Ze zijn volwassen, ze komen er wel uit net zoals wij dat gedaan hebben’. En daar heeft hij natuurlijk gelijk in maar voor mij voelt het anders en dus zijn er in mijn lichaam andere chemische processen aan de gang dan in het zijne. Als ik dat nu heel vaak en langdurig zou hebben dan zou ik bepaalde klachten kunnen krijgen. Zoals bijvoorbeeld spanningshoofdpijn, hoge bloeddruk of  maag- en darmklachten.  De huisarts en specialist kunnen geen aanwijsbare oorzaak vinden voor mijn klachten en schrijven mij geneesmiddelen voor die mijn symptomen moeten bestrijden. Helaas hebben deze geneesmiddelen wel weer wat bijwerkingen zodat ik er ook weer wat klachten bij krijg.

AHA !!
En dus besluit ik om met mijn klachten naar een homeopaat te gaan. Deze vraagt mij het hemd van het lijf om achter de oorzaak van mijn klachten te komen. En dan komt al gauw het onderwerp ‘zorgen en stress om de kinderen’ aan de orde. Aha! Mijn gevoelens en emoties zijn dus de oorzaak van mijn fysieke klachten! Iets wat niet tastbaar is veroorzaakt klachten in mijn tastbare lichaam! En dus schrijft de homeopaat een middel voor. Een energetisch werkend middel. De werkende stof van het middel is niet tastbaar. Dat was het wel, voordat het homeopathisch verdund en gepotentiëerd werd maar nu dus niet meer. En daarom kan het zo goed communiceren met mijn energie! Het wijst mijn energie als het ware de weg naar zelfgenezing! Waardoor ik weer in balans kom en kan relativeren. Natuurlijk ben ik nog steeds begaan met het welzijn van mijn kinderen. Maar het beheerst mijn leven niet meer. Dat is voor mij een stuk rustiger en voor mijn kinderen ook. Want die worden ook niet beter van een overbezorgde moeder!

LEKKER IN JE VEL? HOUDEN ZO!
Daarom adviseer ik een halfjaarlijkse controle bij de homeopaat. Of toch op zijn minst een jaarlijks. Puur preventief! Want net als in ons gebit kunnen in onze energie ‘dreigingen’ ontstaan. Blokkades en lekken. Je kunt ze een hele tijd niet voelen (of misschien een beetje) en toch kunnen ze op lange termijn voor een hoop ellende zorgen die eenvoudig te voorkomen is door die energie tijdig te laten controleren. Ook als er nog geen klachten zijn. De homeopaat gaat met je in gesprek, vraagt hoe het met je gaat, of er zaken zijn die je dwars zitten. Of je spanningen in je lichaam voelt etc. En zo kunnen ‘dreigingen’ vroegtijdig opgespoord en aangepakt worden.

Gaat het heel goed met je? Houd het zo! En laat je energie 1 à 2 keer per jaar controleren door een erkende homeopaat. Je kunt er een bij jou in de buurt vinden op de website van de NVKH.

Vond je dit artikel nuttig en wil je meer lezen? Abonneer je dan op mijn blogposts en E-zines door je in te schrijven via de contactformulieren aan de rechterkant van deze pagina!

Een warme groet,

Saskia