Bevalling inleiden met oxytocine?

Het gebeurt in Nederland te snel, met alle gevolgen van dien. Op 10 augustus jongstleden publiceerde Nu.nl een artikel over het inleiden van bevallingen in Nederland. Lees hier het hele artikel.

Eigen ervaring
Dat zoiets te snel gebeurt weet ik uit eigen ervaring. Zowel de bevalling van mijn dochter als die van mijn zoon is kunstmatig opgewekt met oxytocine, beter bekend als het ‘knuffelhormoon.’ Ik was nog erg jong en onwetend. Als ik toen zou weten wat ik nu weet (hoe vaak heb ik dat al niet gezegd?) dan zou dat infuus er niet inkomen! Toch deed ik bij de bevalling van mijn zoon een poging om de arts met de naald van mijn lijf te houden! Ik was net 4 uur bezig en wilde het dit keer zo graag zelf doen. Zonder ingrepen. Het leek zo goed te gaan. Zo voelde het voor mij. Maar daar wilde de arts niet van weten. Hij pakte gewoon mijn arm en stak de naald erin. Tja, het was een zaterdagavond, misschien moest hij naar een feestje! Wat volgde was een weeënstorm die ik niet meer in de hand had en binnen 3 kwartier nadat ik aan het infuus ging werd mijn zoon geboren. Gelukkig was hij gezond maar later kreeg hij toch wat moeilijkheden die ik nu zou herleiden naar de kunstmatige toediening van de oxytocine.

Vertrouwen in de natuur!
Jammer toch dat hier alles altijd zo snel moet. Dat er geen tot weinig vertrouwen is in de kracht en de wijsheid van de natuur. Ingrijpen kan altijd nog, dat is het mooie aan ons zorgsysteem, we hoeven geen onnodige risico’s te nemen en als het echt nodig is kan er altijd ingegrepen worden.

Mogelijke klachten veroorzaakt door synthetische oxytocine:

  • Huilbaby zonder aanwijsbare reden
  • Problemen met borstvoeding
  • Onrust en angst
  • (In) Slaapproblemen
  • Moeite met het maken van sociale contacten
  • Angst

Homeopathisch ontstoren van oxytocin
Herken je één of meerdere symptomen bij jouw kind? Kun je er geen duidelijke oorzaak voor aanwijzen? Is je bevalling is kunstmatig opgewekt met oxytocine, of heb je oxytocine-neusspray gebruikt om de borstvoeding te ondersteunen? Dan kan het laten ontstoren van de oxytocine een belangrijke stap zijn naar de oplossing van dit probleem.

Je kunt hiervoor een homeopaat raadplegen. Een erkende homeopaat bij jou in de buurt kun je vinden op de website van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten.

Wil je er eerst meer over weten? Dan mag je altijd gebruik maken van de mogelijkheid om een gratis 15 minuten Skype-consult met mij te boeken. Dit kun je doen door je verzoek te mailen naar info@saskiapraat.nl

Wie weet tot ziens!